Máte rádi chlebíčky? Bistro Sisters: chlebíček, jak ho neznáte!

středa 22. leden 2014 18:00

Naše sbírka chlebíčků

Přináším čerstvou reportáž z bistra, jehož chlebíček ještě nikdy nebyl okorán a jehož bramborový salát je pánem mezi saláty. Jestli máte s chlebíčkem spojeny jenom kila majonézy a odporné nerezové barové stoly, tak vězte, že bistro Sisters Vaše zažité představy rozválcuje!

Budeme si v Dlouhé debužírovat?

Už dlouho jsem čekal, jestli se opravdu uskuteční slavná přestavba pasáže v Dlouhé, která téměř znepřístupňovala místní divadlo. Dočkali jsme se, v nové Gourmet pasáži má být, kromě dnes popisovaného bistra, i řeznictví Ambiente Amaso a jejich nový vinný koncept Bokovka.

P116548107.jpg

Výloha bistra a chlebíček napsaný v asi patnácti jazycích. Když jsem fotil tuto fotku, tak od zmáčknutí spouště neuběhly ani dvě vteřiny a pán vyběhl s mým telefonem v ruce, že jsem si ho tam zapomněl. 

Vrátím se ale k bistru Sisters, za kterým stojí v první řadě Hana Michopulu. Známá propagátorka farmářských trhů (a jejich duchovní matka; první z nich se konaly z jejího popudu). Bistro je jednoduché a zářící novotou. Vévodí mu nablýskaná vitrína, kde si můžete prohlédnout velký výběr chlebíčků, pohybujících se od 18 Kč do asi 49 Kč. V nabídce jsou různé domácí sladkosti a od příštího týdne i polévka.

P1165479_beta05.jpg

Když to říká i Méďa Pú...

 

Celá plejáda chutí, barev a vůní.

Musím se přiznat, že jsem velkým milovníkem chlebíčků. Mam k nim téměř stejně vlastenecký vztah jako Američani k burgrům (nebudu tady dlouze vyprávět, jak je někdy kdysi vynalezl lahůdkář Paukert). Když jsem minulý rok navštívil ve Vídni bufet Trzniewski, tak mi srdce zaplesalo radostí, že i jinde na světě podlehli kouzlu chlebíčků/kanapek. Ovšem po revoluci s chlebíčky vznikl velký problém. Neslučují se moc se zdravým stylem, a kdo dneska chce jíst tu horu majonézy na oschlé tukové vece?

P116548006.jpg

Pozorná obsluha a její host

 

A tak se chytré hlavy spojily, aby zjistily, že na českém, potažmo pražském trhu chybí nějaké zdravé a zajímavé pojetí této naší národní chlouby. Sisters jsou tu a uvádí celou plejádu zajímavých chutí na domácím kváskovém chlebu. Co víc si přát.

P116547602.jpg

Krevetový s vejcem

Teď už blíže k našim úlovkům. Dali jsme si chlebíček s celerovou remuládou; škvarkovou pomazánkou s bylinkami; krevetami a vejcem a makrelový. Těžko určit favorita. V poměru cena/výkon mne určitě uchvátil makrelový. Byla na něm hromádka skvělého bramborového salátu (zajímala by mě odrůda, opravdu chutnal po bramborách), kus makrely v celku i makrelová pomazánka a příjemně kyselá kulička červené řepy. Chuťově nás asi nejvíc překvapil škvarkový – vypadal jako taková popelka mezi ostatními, ale škvarky, sádlo a čerstvý tymián vykouzlily úžasnou souhru chutí.

P116547301.jpg

Naši oblíbenci

To vše můžete zapít kávou, Prager limonádami nebo pivem z Varnsdorfského Kocoura. Sisters jsou skvělým konceptem a ačkoliv se pouze zabíhají, tak hned po svém otevření přesvědčují o dotaženosti tohoto nápadu, který již dlouho visel ve vzduchu, ale až teď se ho podařilo, se ctí a moderním pohledem na gastronomii, uvést do běžného provozu.

P116547703.jpg

Pitný režim v podobě Kocoura z Varnsdorfu a Pragera z Práglu!

 

Otištěno na blogu Storyous

 

Reklamní blok:
Uzavřen v absurdních světech uzavřen sám v sobě tě trhám i s pahýly vodkou celý prohnilý co láskou zvou jakoby nebyly

 

 
Stanislav Hampl

Stanislav Hampl

Stanislav Hampl

Můj blog chce být trošku jiný, a zároveň chce ukázat svět okem studenta a zprostředkovat občas i nějaký další rozměr v podobě pohledu do světa literatury.

Student, který rád píše

REPUTACE AUTORA:
0,00

Tipy autora

Co právě čtu

  • Michel Tournier - Pátek aneb lůno Pacifiku
  • Oldřich Mikulášek - Agogh

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky